lördag 5 april 2014

Om Tillväxtmarknader & Tundra Fonder

Jag skrev i mars ett inlägg om Avanza forum och Afrika. Jag tog där upp att Erika Bjerström intervjuades om "Det nya Afrika" och att Stenbecks teleoperatör Millicom tänkt satsa på Afrika och online verksamhet och då speciellt mobilbetalningar. Jag tog också upp att jag via sökning på Avanza hittade  Danske Invest Afrika KL SEK och Simplicity Afrika nu tänkte jag lägga till fondförvaltaren Tundras Afrikafond Tundra Nigeria and Sub-Sahara.

Afrika är en enorm tillväxtmarknad. Se mer om Afrika i inlägget från mars här.

Nu satt jag och skummade igenom Avanza Forum igen och fastnade för Mattias Martinsson och Tundra Fonder. Tundra Fonder har en pakistanfond förutom sin Afrika fond.

Jag gick in på Tundra Fonders Hemsida och såhär lyder deras vision:

"Tundra Fonder skall göra det otillgängliga tillgängligt genom att ge investerare tillgång till bolag de inte tidigare investerat i eller till marknader de tidigare inte haft access till.

Vi tror att människor får det bättre inom tillväxt- och gränsmarknadsekonomier över tiden. Detta skapar intressanta investeringsmöjligheter."

Jag har letat efter ett bra sätt att komma åt tillväxtmarknader som är svåra att investera i och Tundra fonder verkar vara just en sån möjlighet som jag har letat efter.

Det jag mest skulle vilja är att kunna köra egen "Stock picking" av aktier i tillväxtmarknader som Pakistan och vissa Afrikanska länder, men det går ju nu inte för mig att göra på ett bra sätt till rimliga kostnader. Dock har Tundra halvhög förvaltningsavgift på 2,5% för sina fonder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar