onsdag 4 februari 2015

Sålt National Bank of Greece och minskat i Protector

National Bank of Greece har gått bra sista dagarna, efter att ha varit nere på en botten på 0,95 usd var aktien igår uppe i som högst 1,65 usd. Den lilla post jag köpte in på kursen 1,04 dollar 28 januari såldes igår på 1,55 dollar, alltså en uppgång på ca 50% på en vecka!

Ursprungliga tanken med köpet i National Bank of Greece (NYSE:NBG) var att ha den lilla posten en längre tid med förhoppningen om en flerdubbling. Men jag kom igår fram till att jag har tillräckligt dålig koll på Grekland, politiken, och NBG för att motivera att säkra en snabb vinst istället för sitta kvar i osäkerhet. Med detta sagt, så är det fullt möjligt att jag efter att ha läst på mer återköper aktier i NBG.

Protector Forsikring var för några dagar sen uppe i ATH på 46,70 nok. Med bakgrunden av att såväl börsen, min aktieportfölj, och Protector tangerat ATH så tänkte jag att det är ett bra läge att minska. Men det främsta skälet till att jag minskat i Protector forsikring, är inte att jag inte tror på bolaget eller för att kursen är nära ATH, utan på grund av att jag ville plocka bort all belåning i aktieportföljen. Jag sålde av ca 40% av mitt innehav i Protector Forsikring, och tillsammans med försäljningen av NBG så är nu belåningen helt borta. 

5 kommentarer:

 1. Grattis till bra genomförda affärer!

  SvaraRadera
 2. Grattis till fina affärer och, i mitt tycke, kloka beslut.
  /H

  SvaraRadera
 3. Tack!

  "Lyxproblemet" är bara att jag inte tog större risk med inhoppet i NBG. Men nu känns det bra med att ha plockat vinst och sänkt risken avsevärt.

  SvaraRadera
 4. Klassikt exempel på aktie psykologi " "Lyx problemet" är bara att jag inte tog
  större risk med inhoppet i NBG ". 50 % + är bra grattis.

  SvaraRadera
 5. National Bank Of Greeces (NBG) stock price has taken a deep plunge, along with the overall market, falling by 6%. The latest figures from Reuters suggest that the deposits from Greek banks have dropped by approximately 8 billion euros to 150 billion euros. This has forced the ECB’s Governing Council to pump in emergency funding to the country, raising its level to 71 billion euros.

  SvaraRadera