torsdag 22 januari 2015

Nya Nätaktiemäklaren Degiro potential krossa Avanza och Nordnet

Degiro kommer konkurrera främst med lågt courtage till skillnad mot Nordnet och Avanza med flera. Men jag fastnar ändå mer för att Degiro erbjuder handel på börser som Hong Kong, vilket jag saknat till rimlig avgift på Avanza och Nordnet.

Priserna finns här
Exempel på avgifter är 22 kr för köpa Sandvik aktier för 10 000 kr, 30 kr avgift för handla H&M aktier för 50 000 kr och 40 kr avgift för att köpa Volvo aktier för 100 000 kr.
Kan det bli bättre?
Ja om vi tittar på att köpa aktier i USA:
Att köpa aktier i Alibaba för 20 000 kr skulle kosta ca 5,56 kr. Att köpa aktier i Google för 50 000 kr skulle kosta ungefär 5,16 kr.

Börserna utomlands som man kan köpa aktier på räknas upp här
Börser jag är intresserad att handla på som räknas upp är Indien, Hong Kong mfl.

En sista sak som gör att Degiro i mina ögon "krossar" Avanza och Nordnet är räntan de har på utlåning, dvs. räntan för att använda belåning hos dem.

Utlåningsräntan är BM + 1,5% = 0,19% + 1,5% = 1,69%. Utlåningsräntan står under "priser".

Det enda som jag nu saknar koll på, som är av betydelse speciellt för mig, är belåningsvärdena som Degiro kommer erbjuda på enskilda aktier noterade i Sverige och utomlands.

UPPDATERING angående ISK/KF på hos Degiro. Tyvärr erbjuds ISK/KF ännu inte, vilket saboterar mycket av helheten i de annars så utmärkta fördelarna mot Avanza och Nordnet. Men ISK/KF är på gång, så när det är klart ser jag inga personliga hinder med flytta "allt" kapital från Avanza och Nordnet till Degiro.

6 kommentarer:

 1. Är det sagt när ISK kommer erbjudas.?

  SvaraRadera
 2. Tror vi är rätt många som kommer ligga o bevaka möjligheten till ISK hos dom :) Innan dess är det av naturliga skäl inte aktuellt att flytta från Avanza./mvh Anonym läsare!

  SvaraRadera
 3. Underligt att man inte säkerställt ISK och KF innan man lanserar i Sverige. I princip allt nysparande i aktier torde ske i någon sådan form? Intressant med nya marknader att snöa in på, ska bli intressant att läsa indiska bolagsanalyser framöver! :)

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset ! Vad är BM, med avseende på utlåningsränta?

  SvaraRadera
 5. BM = Benchmark, Degiro menar Swedish Benchmark rate = 3 månaders stibor

  https://www.avanza.se/index/om-indexet.html/171940/3-man-stibor

  SvaraRadera
 6. Det kommer att vara intressant att se hur Degiro kommer att kunna hantera vilka värdepapper / nyemmissioner är tillåten inom ISK.

  SvaraRadera