söndag 16 september 2012

Eletrobras - lågt värderat kraftbolag i Brasilien

Jag sitter och skumläser och checkar av olika bloggar om Finans och aktiemarknaderna. 



http://www.aktiefokus.se/2012/09/koncessioner-for-kraftproduktion-i-brasilien-problem-for-eletrobras/




ElectroBras står tydligen inför att antingen förlora marknadsandelar eller att få sänkt vinstmarginal på delar av marknadsandelarna. Relativt lågt P/E enligt första anblick på yahoos uppgifter.  Ur bloggen aktiefokus:
"Orsaken är att brasilianska staten förväntas ta över tillgångar från bolaget Grupo Rede Energia SA som har finansiella problem. Vissa tolkar detta som att energisektorn är på väg att nationaliseras, men det förnekas av den brasilianska energiministern Edison Lobao och nationalisering vore heller ingen bra idé eftersom den brasilianska energimarknaden behöver utländskt kapital för stora investeringar."




Ca 11% utdelning som utdelades 18 maj i år. Aktiens fler års-lägsta på 5.61 USD var inte länge sen. Jag ska kolla upp företaget mer framöver, men det ser ut att kunna vara ett bra köp.


1 kommentar:

  1. hej. jag har också kollat in Eletrobras en hel del sedan i somras, men det finns inte många analyser på engelska dessvärre. Försökt med google translate, men det fungerar sådär. Skrev själv en kort artikel om eletrobras förra veckan. har du köpt några aktier ännu?

    SvaraRadera