tisdag 17 februari 2015

Nordnet Live 2015Spellista Nordnet Live 2015


Nordnet Live 2015


1 Intro, 2:54

Finans & fastighetsmarknadens möjligheter

2 Per Bolund, 19:56
3 Sven-Olof Johansson, Rutget Arnhult och Biljana Pehrsson, 40:28
4 Johan Stackelberg, Deutsche Bank, 7:05

Politiken & Börsen

5 Anna Kinberg Batra i DN-studion, 15:51
6 Anna Kinberg Batra, 30:46
7 Magnus Billing, Gunilla Nyström och Andreas Dankell, 14:38
8 Simon Blecher, 8:35

Lönsamma affärer i framtiden

9 Annika Winsth och Anna Felländer, 19:48
10 Micael Dahlén, 34:29

Strategier för att bli en börsvinnare

11 Angelica Alm och Göte Brunasso, 11:19
12 Sparekonomerna Karl Oscar Strom, Per Hansen och Martin Paasi, 18:25

#sparpodden Live

13 Sparpodden Del 1 med Carina Lundberg, 27:23
14 Sparpodden Del 2 med Jonas Björkman, 23:36
15 Sparpodden Del 3 med Henrik Schyffert, 20:24

Extramaterial i detta inlägg är presentationsmaterialet från 2 temascener:

Indien – Tigern har vaknat!

På scenen: Gabriel Gemmel, DNB

Inom ca 15 år förväntas Indien gå om Kina som världens folkrikaste land. År 2014 tillträdde den nye premiärministern Narendra Modi med en mycket tillväxtinriktad agenda för den indiska ekonomin. Indien har sedan länge en väl utvecklad aktiemarknad. Är Indien den nya tigerekonomin i jätteformat? Förra året var fantastiskt för indiska aktier – vad kan vi förvänta oss av den indiska aktiemarknaden framöver och hur kan du som svensk placerare dra nytta av utvecklingen?
(Jag har själv problem se upplagda PDF:er och PPT:er i internet explorer men vet det funkar bra i tex google chrome)

Det var en ganska bra presentation. Det som berättades som inte står i presentationsmaterialet var mycket om Indiens premiärminister Modi, om hur han lyckats förbättra ekonomin i en provins som typ guvernör innan han blev premiärminister. Modi beskrevs som en väldigt speciell personlighet, i det offentliga en skicklig talare och retoriker men i det privata en nästan folkskygg arbetsnarkoman.


Didner & Gerge Fonder, 20 år av aktiv förvaltning.

På scenen: Adam Didner, Didner & Gerge

Didner & Gerge Fonder är ett fristående fondbolag med säte i Uppsala. I 20 år har vi bedrivit en aktiv förvaltning av aktiefonder med målsättning att på lång sikt slå relevant jämförelseindex med ett rimligt risktagande. Adam Gerge kommer att presentera hur vi analyserar och utvärderar bolag innan de tar en plats i portföljen.
(Jag har själv problem se upplagda PDF:er och PPT:er i internet explorer men vet det funkar bra i tex google chrome)

Adam pratade tyvärr mest om bra aktieval i det förflutna som exempel på Didner & Gerges placeringsfilosofi att vara väldigt långsiktiga i sina aktieinnehav. Jag vart lite besviken då jag hade stora förhoppningar om att det skulle tas upp mer detaljer kring nyckeltal och urval av aktier man väljer att köpa in till fonderna. Jag hade också hoppats och väntat mig att Adam skulle berätta vilka aktier de särskilt tror eller funderar på att köpa in i nuläget eller kort framöver.

Det var inte så många slides i presentationen, och jag ser nu att jag verkar ha fått en version med ännu färre slides än på Nordnet live (suck). Under presentationen gick Adam igenom fler exempel på aktier än de tre som finns i slides här, han tog t.ex. upp Volvo och SEB mfl förutom Swedbank, Trelleborg och Hexpol.

2 kommentarer:

  1. Så du var där. Det var jag också och lyssnade faktiskt på samma föredrag som du, dvs Tigern har vaknat samt Didner & Gerge. Även jag blev lite besviken på Adams dragning som jag hade stora förväntningar på. I övrigt tycker jag det var en givande tillställning på många sätt och väl arrangerat.

    SvaraRadera
  2. Hej, kul att ni var på Nordnet Live och gillade det! Vi Hoppas på att få se er där även nästa år. Finns det något som ni skulle vilja förbättra ytterligare till nästa upplaga av Nordnet Live?

    SvaraRadera