måndag 12 januari 2015

Hernhag om börsen och Cellavision samt Nordnet Live 2015

Marcus Hernhag skriver i en artikel lite aktuella tips om att köpa på börsen efter flera års uppgång, i artikeln "Konsten att köpa efter lång uppgång" där han råder att man är försiktig då företagsvinsterna inte hängt med kurserna upp, och att man handlar i omgångar.

Men mest intressant i artikeln tycker jag är att Henrhag sällar sig till skaran som tror på Cellavision, Marcus kallar aktien "långsiktigt spännande" och sätter den i sammanhang med Enea, Hexpol, Hexagon och Vitrolife.

Nordnet Live! går av stapeln 10 februari kl 14-21 och jag ser fram emot det. Anmälan finns här och huvudprogrammets innehåll här och temascenerna här. Det är 3 tillfällen med 4 olika temascener att välja mellan. Nedan är avsnitt jag speciellt ser fram emot i huvudprogrammet och de temascener jag anmält mig till:


Några intressanta punkter i huvudprogrammet

15:00


Världens utmaningar och bokrisens möjlighet

Ekonomiska trenderna i Sverige och i världen
Annika Winsth, chefekonom Nordea och Anna Felländer, chefekonom Swedbank berättar om utmaningar och möjligheter för ekonomin. Vad behöver vi ta hänsyn till för att undvika de värsta fällorna utan att gå miste om den största potentialen.
Finansmarknaden i framtiden
Per Bolund, finansmarknadsminister, samtalar om politiken och visionerna för framtidens finansmarknad och de skatter och förutsättningar som berör oss som investerar i aktier och fonder.
Bokrisens möjligheter för fastighetsbolag och investerare
Rutger Arnhult, vd Klövern, Biljana Pehrsson, vd Kungsleden och Sven-Olof Johansson, vd Fastpartner samtalar om förutsättningarna för fastighetsbolagen på börsen och vad vi investerare kan förvänta oss. Kan aktierallyt fortsätta? 

19:35

Strategier för att bli en börsvinnare

Tre strategier, tre mål, tre investerareMöt tre av privatpersonerna som valt att visa sina portföljer offentligt via Shareville. Hör om de strategier som har lagt grunden för deras framgång och inspireras till att själv vässa din egen strategi. 
Proffsens bästa aktietipsSimon Blecher, förvaltare Carnegie Fonder ger sina bästa aktietips.
#sparpodden live med gästerJan Dinkelspiel, innovationschef Nordnet Bank och Günther Mårder leder en live-sänd inspelning på scen av podcasten som varje vecka lockar 35 000 lyssnare. I sändningen deltar flera spännande gäster.


och jag har anmält mig till dessa temascener:

Därför tror vi på svenska småbolag  

På scenen: Carnegie Fonder
Carnegie Småbolagsfond är sedan starten 2012 överlägset bäst i sin kategori. Förvaltaren Viktor Henriksson berättar om småbolagen han investerar i, sin investeringsfilosofi och framtidsutsikterna.

Indien – Tigern har vaknat! 

På scenen: Gabriel Gemmel, DNB
Inom ca 15 år förväntas Indien gå om Kina som världens folkrikaste land. År 2014 tillträdde den nye premiärministern Narendra Modi med en mycket tillväxtinriktad agenda för den indiska ekonomin. Indien har sedan länge en väl utvecklad aktiemarknad. Är Indien den nya tigerekonomin i jätteformat? Förra året var fantastiskt för indiska aktier – vad kan vi förvänta oss av den indiska aktiemarknaden framöver och hur kan du som svensk placerare dra nytta av utvecklingen? 

Didner & Gerge Fonder, 20 år av aktiv förvaltning.

På scenen: Adam Didner, Didner & Gerge
Didner & Gerge Fonder är ett fristående fondbolag med säte i Uppsala. I 20 år har vi bedrivit en aktiv förvaltning av aktiefonder med målsättning att på lång sikt slå relevant jämförelseindex med ett rimligt risktagande. Adam Gerge kommer att presentera hur vi analyserar och utvärderar bolag innan de tar en plats i portföljen.

Se länk till hela huvudprogrammet och de 12 temascenerna högre upp i blogginlägget eller anmälan här.

2 kommentarer:

  1. Helst skulle jag vilja se en rejäl rekyl i Cellavision i samband med lite allmän börsoro. Då vore det bra köpläge.

    SvaraRadera
  2. Håller med om att man skulle vilja "komma in" eller öka i Cellavision till lite lägre kurser.

    SvaraRadera