måndag 26 januari 2015

Fånga fallande kniven QBank?

Namnet för tankarna till en traditionell bank, men QBank är snarare en slags "bank" för molmlagring och moln-tjänster.

Avanzas beskrivning av bolaget:
"QBank erbjuder företag och myndigheter molnbaserade produkter och tjänster inom Digital Asset Management. Qbank är specialiserad på lösningar som effektiviserar arbetet med kommunikation genom smartare hantering och integration av digitala filer och information över internet."

Analysguiden gjorde en analys 21 november förra året med riktkursen 3,80 kr. Läs analysen här.

Samtidigt som börsen satte nytt ATH idag med en uppgång på OMXS30 på 1,19% och +6,16% hittills i år så gick QBank -18,18%.

Det låter ju väldigt bra med en riktkurs på 3,80 kr vid kursen 1,44 kr. Men vad som hindrar mig från att köpa är att jag läste nånstans att både QBank och stora ägaren 3 Liljor hade en nettoskuld på ca 23 mkr samtidigt som QBank har eget kapital på 500 000 kr och en nettoskuld på ca 10 mkr. Varning! Varning! alltså.

Men Qbank var ändå lockande på grund av nyckeltal på analysguiden.se som visade på en fin omsättningstillväxt och övergång till lönsamhet i verksamheten. Men när jag checkar nyckeltalen nu på analysguiden.se är det tomt. Konstigt. (Länk)

Jag avvaktar köp men är beredd att köpa framöver OM jag skulle får mer bra information angående om skuldsättningen är hanterbar genom att verksamheten nu går med vinst så att ingen nyemission behövs. Vid mån av tid ska jag kolla upp grundaren eller ledningen mer. Det jag vet nu om grundaren och storägaren är till nackdel då denne saknar erfarenhet av att leda ett börsnoterat företag.

UPPDATERING


QBank noterades, eller öppnade kring 2 kr vid notering sommaren 20014 och är sen dess -25% ungefär samtidigt som OMXS30 är ca +10%. QBank har sista tiden pendlat runt 1,7-2 kr så det är väl då egentligen ingen traditionell "fallande kniv" men frågan om det är köpläge förblir densamma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar