söndag 17 augusti 2014

Guldkorn ur fredagens chatt med Hernhag

Jag brukar för det mesta, eller då och då läsa igenom fredags-chattarna med Marcus Hernhag på Privata affärer.

Ofta är det försiktiga råd som Marcus ger, och det är ofta försiktiga sparare som frågar Marcus om råd. Men det brukar finnas guldkorn då och då att hämta i dessa chattar med Hernhag.

se hela gårdagens chatt med Marcus Hernhag här.

Som ett första guldkorn ut gårdagens chatt med Marcus är SEB. Jag har ägt SEB A och sålde med liten vinst men går i tankar att ev. återköpa en post. Marcus skriver: "Bankaktier är fortfarande i vinnarspåret. SEB är den som finns bland Privata Affärers aktieråd just nu."

Nästa guldkorn är Kungsleden som jag då och då överväger att köpa. Jag funderar också på köpa D.Carnegie som nyligen var nere på årslägsta och som jag tror på. Men åter till Kungsleden, så har jag förtroende för ledningen, VD, som verkar vara skicklig. Men det är högre risk i Kungsleden än i andra fastighetsbolag. Marcus skriver om Kungsleden: "Kungsleden håller på att hitta formen, men skatteprocesser och nyemission gör att det är svårt att låta historiken guida. Vissa andra fastighetsbolag har höjt utdelningen många år på raken, medan Kungsleden just nu är i en omvandlingsprocess. Det gör caset svårare, men uppsidan om allt går bra är relativt sett större."

Tillägg: Jag vill med detta blogginlägg slå ett litet slag för fredagarnas chatt med Marcus Hernhag. I fredagens chatt kom Kungsleden på tal, vilket blev en påminnelse för mig. Jag har Kungsleden under bevakning och delar Marcus syn på Kungsleden som hög potential och risk. Så är det också en hel del institut med flera, som amerikansk bank och tidningen aktiespararen som rekommenderar köp av SEB. Vilket även PA gör som Marcus tar upp. SEB är säkert fortfarande ett bra köp även om det känns som att de fyra storbankerna kanske blivit lite "dyra".

2 kommentarer:

  1. Vad vill du egentligen säga med detta förtom dina egna köpfunderingar ?

    SvaraRadera
  2. Om jag förstår dig rätt så tycker du blogginlägget var ganska så intetsägande. ok ja, det kanske var lite intetsägande.

    Jag gjorde ett tillägg i inlägget och förklarade lite vart jag vill komma med det hela. Jag tycker Kungsleden är ett intressant Case som jag blev påmind om. SEB tror jag kan vara ett ganska säkert bet att tjäna en liten slant på. Det var väl det, och att jag gärna mottar kommentarer vad ni andra säger om speciellt Kungsleden och dess framtid.

    SvaraRadera