torsdag 28 augusti 2014

En titt på Björn Borg

Jag noterar nu att insiderköp till en summa på ca 5 mkr skett i Björn Borg. Det är Martin Bjäringer som har köpt 240.000 aktier, efter affären äger han 740.000 aktier i Björn Borg registrerade som eget innehav och 33.235 aktier via familjen.

Björn Borg fick i början av augusti en ny vd i Henrik Bunge med en bakgrund från ledande befattningar hos Peak Performance och Adidas Group i Norden

En titt på aktien 10 år bakåt visar att kursen nu är på bottenvärdering historiskt sett. Jag kommer ihåg att Björn Borg aktien för flera år sedan gick jättestarkt. Men är sen dess nu på ganska låg nivå.


Q2 rapporten för björn borg visar tyvärr på sjunkande vinst och omsättning. Se här. En vinst på 2,2 mkr för andra kvartalet jämfört med 3,4 mkr förra årets Q2.


Utdelningen enligt Avanza är fin, på 6,10% men verkar dränera kassan då kassaflödet eller vinsten inte täckt årets utdelning.

Kort sammanfattat kanske Björn Borg står inför en vändning, med ny VD och insiderköp nyligen för va 5 mkr. Jag kommer hålla ett öga på aktien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar