fredag 29 augusti 2014

En av årets kursraketer - Hexatronic

Avanza har den roliga funktionen att om man tittar på en aktie kan man se hur många aktieägare av andra aktier som äger den aktien man just kollar.

Kollar jag t.ex. på InXL Innovation så kan jag se hur många av aktieägarna i andra aktier som äger den. Det är alltså 4% av alla aktieägare i Hexatronic Scandinavia som äger aktier i InXl.Hexatronic Scandinavia har alltså 5-dubblats på ca 1 år. Det får mig att ta en titt på aktien. Vad är det för speciellt med den? Kommer bolaget fortsätta gå bra? Men första frågan kanske borde vara "vad sysslar Hexatronic egentligen med?"

Hexatronics verksamhet beskrivs bra på bolagets hemsida. Så istället för formulera om det så citerar jag: "Hexatronic Scandinavia är en innovativ teknikkoncern specialiserad på fiberkommunikation. Vi levererar produkter och lösningar för optiska fibernät och kan tillhandahålla ett komplett sortiment
av passiv infrastruktur till telekomföretag. Idag har vi fyra entreprenörsledda företag i koncernen med totalt 120 anställda. Koncernen har sitt säte i Göteborg."
Läs mer om Hexatronic här.

Igår släppte Hexatronic ett pressmeddelanden att institutionella investerare köpt 1 miljon aktier. De är till dagens kurs på 18,70 kr värda ca 19 mkr. Det verkar lovande och mycket positivt att institutionella investerare lägger en sån summa, även om den är lite, är det en början. Det är tydligen Gert Nordin, som sålt 1 miljon aktier, och efter försäljningen som skedde 27/8 äger han nu ca 5,7 miljoner aktier i bolaget. 

På Hexatronics hemsida har de en kort artikel om Hexatronic ur Veckans affärer. Jag fastnar där för att omsättningen i Hexatronic under Q2 2014 var hela TIO GÅNGER högre än Q2 2013. Artikeln avslutas med att Hexatronics styrelseordförande Göran Nordlund och ledning hoppas notera bolaget på Nasdaq OMX inom 3 år. 

Jag kanske återkommer med mer om Hexatronic. Detta var bara en snabbtitt, nu när jag på fredagsförmiddagen sitter framför datorn och kollar lite random på olika aktier och vilka som äger vissa bolag som också är delägare i andra bolag via Avanzas funktion för det.

Avslutar med charten för Hexatronics kurs från 1/1 2008 tills idag.


Tillägg: Kollar senaste finansiella rapporten från Hexatronic. Läs den här. Verkar som bolaget har brutet räkenskapsår. Tittar på 9 månaders resultat, från 1/9 2013 - 31/5 2014. Bolaget har ökat omsättningen från ca 57 mkr till 357 mkr. Resultat per aktie 1,25 kr för dessa 9 månader. Om jag skjuter från höften och bara matematiskt adderar ca 1/3 av de 1,25 kr och gissar på ett resultat på 12 månader på ca 1.60-1,70 kr per  aktie så ger det ett P/E tal nu på ca 10-11. 

Frågan nu är om tillväxten kommer fortsätta eller om den tillfälligt stannat av. Aktien har gått 5-dubbelt redan på den ökade tillväxten. Finns det mer att ge? Jag kanske fortsätter titta vidare på Hexatronic, men för tillfället har jag inga pengar att handla för så jag gör mig ingen brådska med att läsa vidare. Det börjar också närma sig lunch nu. Men nån som läser detta inlägget kanske har nån uppfattning om Hexatronics framtida tillväxt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar