fredag 13 februari 2015

Tecknat och sålt Dustin Group

Sista dagen att teckna hos Avanza var 11/2 kl 17:00 och jag tecknade mig för minsta möjliga post bestående av 200 aktier.

Jag blev tilldelad 100 aktier till kursen 50 kr. Jag bedömde att Dustin Group noterades till ungefär "fair price" och det lät bra i råden att teckna så jag tänkte att aktien skulle gå bra vid notering.

En kvart efter notering på Mid-Cap på Stockholmsbörsen var aktien upp som mest +30%. Men Dustin group handlades runt 60 kr när jag bestämde mig för att en uppgång på 20-30% borde göra aktien "fullvärderad" eller rentav "övervärderad". Så jag valde att sälja.

Sålde mina 100 aktier till kursen 59,75 kr imorse. Det gav en snabb vinst på ca 900 kr eller nästan 20% på en dag. Den lilla posten tycker jag inte var nåt att ha kvar på lång sikt jämfört med att ta en okej vinst på en dag. Nu ligger kursen på 61,25 men det är svårt att toppa vid försäljning, hade varit utmärkt om jag kunnat kliva ur runt 65. Men det gäller inga större summor med mina 100 aktier jag fick i Dustin Group :-)

Angående Dustins framtid så tror jag den är okej. Jag avråder ingen från ligga lång i Dustin Group, men jag tror det finns bättre alternativ än att behålla en liten post och öka efter en uppgång runt 20% vid noteringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar