fredag 27 februari 2015

En dags äventyr i Misen energy som jag ska undersöka mer av

Imorse på tunnelbanan på väg till skolan såg jag pressrelease om Misen. Jag läste att aktien öppnat starkt på börsen på grund av att bolaget kommit överens med politiker i Ukraina om att kunna sälja naturgas som de lagrat ett flertal månader. Läs artikeln här: "Fredagens rapportchock".

Jag kollade igenom det som fanns på Avanzas sida om Misen så fort jag kunde och lade in en köporder på aktier för ca 10 000 kr. Med erfarenheten av att ha tittat på aktier som gått bra på releaser utan att köpa och sen sett de fortsätta stiga så valde jag att skynda mig att köpa.

Denna gång fortsatte aktien dock inte upp som jag trodde när jag lade köporder. Efter ca 30-40 minuter var jag -17% eller -1700 kr på köpet. Det kändes surt, men istället för att få panik eller agera på att det kändes dåligt att bränna 1700 kr på en halvtimme så fortsatte jag kolla på Avanzas information om Misen Energy. Jag noterade att aktien som lägst varit nere på 4,50 kr och högst på ca 20 kr senaste året och att uppgången i Misen sen årsskiftet var <30% trots dagens goda nyheter samtidigt som börsen som helhet är ca +15% i år. Sen kollade jag volymen, aktier värda ca 400 000 kr hade omsatts på ett börsvärde på ca 800 mkr, det motsvarar en halv promille, eller (1/1000 del)/2 :-) vilket jag tolkade som att ingen betydande aktieägare valt att dumpa aktier på de goda nyheterna. Samt att folk antingen inte känner till Misen, eller är rädda för Ukraina och Naturgas, så att köpsidan är tunn. Allt som allt, bedömde jag det som att det fanns ett underliggande värde i Misen trots uppgången så att jag inte behöver sälja i panik.

Mitt beslut blev att börja öka lite i taget i Misen från det att den gått -17% från första inköpet. Tanken var att öka lite i taget så länge kursen faller. Jag hann bara öka innehavet med 60% sen började aktien stiga igen. Då jag betraktade den svaga köpsidan och att jag agerat spontant i mitt inköp utan grundlig analys så valde jag att börja minska i Misen, i lugn och ro, genom att lägga säljorder över inköpspriserna.

Såhär ser dagens lilla äventyr i Misen Energy ut i siffror:Före avgifter som i dagsläget enbart består av courtage (ingen belåning för tillfället) så ligger vinsten på ca 1080 kr.

Kvar i Misen har jag 500 aktier som jag aldrig fick sålda till min säljkurs på 8,65 kr. Då Misen stängde på 8,25 kr så ligger jag -50 kr + courtage på de 500 aktierna :-). Den lilla posten kan jag sova utan oro över samtidigt som jag fortsätter läsa på om Misen framöver.

Ett litet tillägg är att jag hört talas om Misen Energy tidigare, hade jag inte gjort det så hade jag inte valt att köpa in en post på kursuppgången imorse. Har tidigare citerat notiser om Misen i bloggen, och jag har nåt svagt minne av att jag läst nån analys/kommentar om att Misen är nedtryckt men har hög potential givet förändrade förutsättningar (Ukraina, naturgas).

Uppdatering 28/2: I tidigare notiser om Misen nämns att kursen rusat på nyhet om att lagrad naturgas fått säljas. Så det verkar vara återkommande strul och trigger att Misen energy först inte får sälja sin naturgas och sen får de sälja dem. Ett minus för att verksamheten bedrivs i Ukraina alltså.

Jag tänker upprätta en ny lista som ersätter/kompletterar den gamla bevakninslistan (senaste bevakningslistan publicerades 29/4 2014), nämligen "Aktier att undersöka". Misen Energy står då först på listan över aktier jag ska titta mer på framöver i mån av tid.

Jag önskar er alla en trevlig helg! Jag är själv nöjd med att ha tjänat ihop ca en tusenlapp samtidigt som jag haft en föreläsning och skrivit på rapport i ett grupparbete på KTH idag. Då jag kunde göra så, så valde jag att ta en långlunch i skolans lunch matsal Q, så jag chillade och surfade börs på mobilen en stund, efter att ha avnjutit mozarellafylld kycklingfile och äppelpaj med grädde till efterrätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar