måndag 30 december 2013

Christer Gardells Cevian & Danske Bank

Jag läste nyss en väldigt intressant artikel i Fokus om Christer Gardells historia på börsen som bolagsstyckare...och funderar nu lite över danska banker, Danske Bank och just Cevians intåg i Danske bank inför kommande börsår 2014.

Ska man fortsätta satsa på Danska Banker? Och då Stora Danske Bank som Cevian vill tjäna pengar på eller de mindre Danska bankerna som många bloggare köpt?

Styckmästaren - artikeln om Christer Gardell

Artikeln handlar om Christer Gardell, och tar upp hans historia om att köpa upp bolag och stycka och sälja dyrt. Med början som VD i Custos till att senare skapat fonden Cevian.
Jag funderar på Danska Banker, har speciellt funderat på Danske Bank, där Just Cevian med Christer Gardell gått in. Men funderar även på de mindre bankerna som många bloggare tagit upp och äger som

Bloggaren Aktieingenjören har gått in i Banknordik - Portföljrapport 2013, i kommentarerna till bloginlägget diskuteras lite runt Danske Bank och att Christer Gardell förmodligen vill göra en exit om några år.

Aktiefokus skriver mycket om små Danska banker - Lollands bank + Vordingborg bank = sant?

ägamintid tar upp att Danska bankerna fått hans portfölj att under 2013 skjuta i höjden - Nyårssummering

Fina finanser har innehav i Nordjyske bank - Månadsuppdatering december

Det blir väl till att ta sig en funderare och titta mer på vad potentialen är för de Danska Bankerna, men vad jag förstår så är de Danska bankerna fortfarande rejält undervärderade gentemot de svenska. Men jämför man Swedbank och Danske Bank så ville Cevian in i Swedbank 2010 men det misslyckades och Swedbank har gått bra. Cevian har nu 2013 gått in i Danske Bank. Swedbank hade massa dåliga lån i Baltikum medan Danske bank har på Irland. Men om ekonomin förbättras nu på Irland likt Baltikum kanske Danske Bank kan göra en kommande bra utveckling lik den vi sett för Swedbank, fast i mindre skala.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar