måndag 29 december 2014

Inköp Oniva online group och tankar runt branschen

Efter att ha tittat på och jämfört Tradedoubler och Oniva online group föll valet på Oniva. Tradedoubler har ett börsvärde på ca 441 mkr och Oniva på ca 202 mkr. Båda bolagen är utbombade.

Tradedoubler har varit nere på 7,5 kr som lägst i år, men har fått en hel del uppmärksamhet, bland annat från börspodden som rekade aktien som en förlorar aktie 2014 som kan vara nåt inför 2015. Till rekarna av tradedoubler kan läggas till att Vd köpt aktier värda ca 1 mkr och SO handlat aktier värda ca 2 mkr nyligen. Detta har medfört att aktien gått från 7,5 till ca 10,60 kr.

Oniva online group har varit nere på 10,25 som lägst i år, kursen är nu ca 11,60 kr. Då har bolaget gjort en nyemission i september på ca 34 mkr till aktiekursen 12 kr. Så det känns bra att handla lite under emissionkursen. Men vad som övertygade mig, förutom att Oniva är mer i skuggan av Tradedoubler, är att en "anhörig" till den nya styrelseledamoten Victoria Dexback i november köpt 1,7 miljoner aktier, eller 9,9% av bolaget.

Posten som köpts in är i minsta laget, men jag är inne på spåret att kanske köpa in lite TradeDoubler aktier också. Båda bolagen är som sagt utbombade, har ny ledning, och det har skett stora insiderköp den senaste tiden.

Rent allmänt tror jag på detta med reklam och liknande på webben, men vem som blir den stora vinnaren på det är mer osäkert. Google har stort övertag med adsense och adwords, med reklam både i bloggar, hemsidor och på youtube. Sen mobilreklam marknaden är växande, men vem som blir den stora vinnaren på det är väl inte solklart, inte för mig i alla fall. Men från utbombade nivåer med ny ledning som köpt in sig är jag beredd att ge Oniva, och förmodligen snart också Tradedoubler en "liten" chans.

2 kommentarer:

  1. Obligatorisk läsning är Aktieingeniörens inlägg om Oniva!

    SvaraRadera
  2. Jo vet, har läst igenom hans inlägg, vissa 2 gånger :-)

    SvaraRadera