måndag 16 december 2013

Mer om Google - robotköp

Jag skrev i ett tidigare blogg inlägg att Robert Ahldin när han intervjuades av börspodden rekomenderade Google. Han ansåg att Goggles VD är världens bästa VD och att liksom google 10 dubblats de senaste tio åren så trodde han att det skulle upprepas igen de kommande tio åren.

En faktist tanke som Robert tog upp var att google höll på med att utveckla förarlösa bilar. Och att om google skulle köpa upp ett taxi bolag och då ha förarlösa taxibilar.

Med detta i tankarna, att Google kan utvecklas från att "bara" vara ett sökföretag till att bli stor inom andra områden och branscher så läser jag nu en artikel i PC för Alla att google köpt upp ett företag som tillverkar robotar som imiterar människor och djurs rörelser.

Google köper robottillverkare


"Google bekräftade i helgen att man har köpt upp Boston Dynamics, ett företag som specialiserar sig på att bygga robotar vilka imiterar människors och djurs rörelsemönster."


"Boston Dynamics är det åttonde robotföretaget Google förvärvat de senaste sex månaderna."


Vi får se vad google plockar fram för produkter från alla de robot bolag man köpt upp. Spännande är det, jag hoppas på en rejäl dip nu 2014 i google för att kunna köpa lite billigare än till nuvarande pris som är typ årshögsta och flera års högsta pris på googles aktie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar