torsdag 19 december 2013

artikel om SIAF på Seeking Alpha

Ett inlägg på Seeking Alpha tar upp Sino Agro Food - Sino Agro Food: Profiting From The Growth Of Food Demand In China

Jag tänkte lyfta fram och kommentera lämpliga avsnitt av inlägget.

Bloggaren börjar med att ta upp att Sino Agro Food kommer att få nytta av den makroekonomiska trenden i Kina, nämligen kombinationen av att befolkningen i Kina växer samtidigt som deras disponibla inkomst växer. Inkomst som kan läggas på bra mat, lik den som SIAF gör.

Artikeln tar upp SIAFs många verksamhetsområden och att det ska bli ett vertikalt integrerat företag vilket kommer att optimera vinsten man kommer att göra.

Vidare nämns att företaget är undervärderat med följande nyckeltal
  1. P/E (TTM): 0.61x
  2. P/S : 0.26x
  3. P/B: 0.20x
  4. P/Cash Flow: 0.68
  1. EV/EBITDA : 0.63x
  2. EV/Revenue : 0.23x
  1. ROA : 34.94%
  2. ROE : 37.35%
  3. ROIC : 42.76%
  1. Quick Ratio: 6.04x
  2. Current Ratio: 6.80x
  3. Debt/Equity: 0.03x
  4. Debt/Assets: 0.02x
Sen skriver bloggaren i kommentarerna till nyckeltalen jämförelse med "peers", alltså andra bolag inom samma bransch, att SIAF där är undervärderat. Med en direktavkastning på 2,49% och insiderköp i augusti på 100 000 aktier så pekar allt på förträffligheten med detta bolag typ.

Dotterbolaget Qinghai Sanjiang A Power Agriculture Co. fick statusen "Dragonhead" i oktober i år, vilket innebär bättre villkor med staten som jag förstår, och borde ge en uppvärdering enligt artikelns författare. Nästas faktor som borde ge en kommande uppvärdering av SIAF är om aktien noteras på en bättre lista än nuvarande OTC:BB, som Nasdaq.

En notering på en större lista borde också göra att "fler" analytiker bevakar bolaget, vilket borde kunna ge en högre aktiekurs.

Inom "risker" tar artikeln upp att bolaget är Kinesiskt och att de finansiella rapporterna för senaste tiden är ogranskade, dvs. "unaudited".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar