lördag 15 juni 2013

SEB köprekkar H&M

Analyser

15 JUNI 2013
Köp / 255,0 kr

Tre anledningar att köpa H&M

Med ett sexmånadersperspektiv taget i akt upprepar SEB Equity Research sin köprekommendation på H&M. Efter ett år (estimat för Q2 inkluderade) av sjunkande vinst per aktie baseras bankens syn på förväntningar om signifikanta vinstförbättringar från nu och framåt.
SEB Equitys prognos baseras på en återkomst för försäljningen i jämförelse med samma period föregående år under hösten, en positiv bruttomarginalsmiljö, och bankens förväntningar om en positiv skuldsättningsgrad för de löpande kostnaderna följt av en lång period av stora investeringar i IT, internet och nya koncept. Allt som allt, räknar SEB Equity med en vinsttillväxt i snitt på 16 procent under hösten det här året – som sedan tar fart under första halvan av 2014. På en nivå runt 220 kronor rekommenderar analyshuset köp i aktien inför rapporten, då aktien trots allt har tappat 5 procent under den senaste månaden.
Under det senaste året har Inditex återvärderats utifrån goda anledningar, vilket inkluderar ett mycket bättre trend i jämförelse med föregående år och en bruttomarginalsexpansion som går att jämföra med H&M:s. Med Inditexs resultat nu närmare H&M:s tror analyshuset att de två bolagen kommer rapportera mer liknande nyckeltal framåt, fortfarande är den framtida skillnaden i EV/EBIT på 9 procent nu nära botten av dess historiska intervall.
H&M har tidigare aviserat 4 procentig krympning av försäljningen i jämförbara butiker under Q2. SEB Equity räknar med en starkare USA-dollar, liksom prisnedgångar från sannolika rensningar av överflödiga lager, för att balansera bruttomarginalerna. Genom att lägga till negativ operativ hävstång, räknar analyshuset med ett resultat före skatt på 6,6 miljarder kronor – en minskning med 7 procent jämfört med ett år sedan.

Källa: SEB Equity Research

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar