onsdag 5 juni 2013

Marknadsläget för börsen respektive PM


Jag har felbedömt marknaden de sista året. Jag har trott att guld och silver skulle fortsätta stiga och att det skulle få PM-bolagen att stiga med hävstång. Men vad jag förstått som kom fram senast igår när jag läste Bengt Göranssons krönika från Wall Street, är att QE-lättnaderna slussar in såna mängder pengar på börserna att kurserna lyfter. Samtidigt verkar sparare ha satsat på fysiskt guld och silver hellre än producenter av guld med mera i t.ex. osäkra länder som afrika. Det blir lite som "hellre en fågel i handen än tio i skogen". Fast i detta fall hellre en guldtacka i kassaskåpet där hemma än tio i marken i osäkra Afrika. Förståeligt är det men tråkigt, nu har PM-bolagen pressats extremt p.g.a de fallande spot-priserna.

Jag är fortfarande övertygad om att Guld, och även silver är en långsiktigt god värdeinvestering, men det svåra är timing, det verkar möjligt att uppvärderingen kan dröja, men samtidigt är det stor efterfrågan på fysiskt guld.

Nouriel Roubini, som Bengt Göransson hänvisar till i sin senaste krönika från Wall Street tror alltså på ett börs-rally de kommande två åren på grund av pengarna som pumpas in från QE-lättnaderna.


Mr. Dooms chockbesked - artikeln av Bengt Göransson
"Mr Doom", Nouriel Roubini, stjärnprofessorn i ekonomi och en av de mest pessimistiska framtidssiarna, gav dock ett besked INGEN hade kunnat räkna med.

"Mr Doom förklarade snabbt och tydligt inför miljoner TV-tittare att "nu blir det ett rally de närmaste två åren".

"Han är helt övertygad om att Federal Reserve kommer att fortsätta med stimulanspaketen. Det är nyckeln till det fortsatta rallyt."



Hittills har det stämt att QE-lättnaderna fått börserna att stiga. Vi får se om det fortsätter de kommande två åren som denne s.k. stjärnproffessorn i ekonomi tror. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar