torsdag 27 juni 2013

Experter ser nedsida i Guld

Guld, som handlas på sin lägsta nivå på nästan 3 år, är mitt uppe i en långsiktig bearmarknad och investerare bör leta efter en möjlighet att avsluta positioner i ädelmetallen, säger experter till CNBC. Dennis Gartman, redaktör för The Gartman Letter, menar att om du köpt in dig idag kommer det inte hända mycket, Om vi får ett rally kan det vara dags att kliva ur ädelmetallen. I onsdags backade guldet 4 procent och noterades så lågt som 1221,80 dollar per uns. Ett rally i amerikanska aktier dämpade efterfrågan på guld som skydd mot ekonomisk osäkerhet.



Yoni Jacobs, chefsstrateg på Chart Prophet Capital, menar att om guldet bryter igenom 1200 dollarnivån, vilket anses vara nästa viktiga stöd och betraktas som produktionskostnaden för guld, kan nedgången fortsätta till 1000 dollar. Antingen kommer fyndköparna in kring 1200 eller 1000 dollar. Yoni Jacobs säger till CNBC att då kommer traders göra några tior men i slutändan kommer guldet att kollapsa. Inom 3-5 år tror han att guldet handlas kring 700 dollar.

Det senaste bearmarknaden varade i 19 år. Något sådant är inte uteslutet enligt Yoni Jacobs med hänvisning till den långsiktiga nedåtgående trenden i guldpriset 1980-1999. Den globala inflationstrycksmiljön kommer att spela en stor roll i att bestämma längden på bearmarknaden. Världens två största ekonomier, USA och Kina, står för närvarande inför nedåtgående pristryck.

Dagens stockpicker Market Update

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar