fredag 10 oktober 2014

Eget företagande och att få ordning på ekonomin

Jag går med en önskan inom mig att starta eget företag, att liksom vara min egen chef. Jag ser eget företagande som frihet - att själv få bestämma hur man vill jobba, vad man vill jobba med och vem man vill jobba med.

Ideerna jag har runt eget företagande är flera, några av dem är att:
  • Börja analysera noterade företag som är "under radarn" för analytikerna
  • Starta nåt vård-företag och använda RUT-avdrag (får se om det går med ny regering)
  • Att köpa in och sälja vidare nån slags produkt(er)
Som egen företagare behövs kunskaper inom ekonomi, programvara för flera funktioner som är en del av det egna företagandet som t.ex. redovisning, e-handel, bokföring, lagerhantering, fakturering och dokumenthantering.

Jag har fått nys om en leverantör av programvara för den egna företagaren såväl som för större multinationella företag. Det är Specter.

Specter är praktiskt som erbjuder moln-baserad programvara, så man inte behöver installera på en enskild dator utan med vilken dator som helst kommer åt deras program via internet.

En annan fördel med Specters programvara för företag är att det är integrerat på så sätt att man inte behöver hoppa mellan flera olika program utan allt finns samlat intregrerat i programvaran.

Specters programvara fungerar både på PC och Mac.

Jag känner själv att det är lätt att känna sig lite vilsen vid val av programvara då det finns så mycket att välja mellan. Så när jag hittade Specter så kändes det som nåt att kunna falla tillbaka på efter en eventuell uppstart av ett eget företag.

Specters affärssystem täcker t.ex. offerter, fakturor, lagerhantering, inköp, bokföring, fakturering med mera.

T.ex. för ett e-handelsföretag som använder Specter-programvara så synkas lagersaldon i realtid och fakturor skapas automatiskt per månad, kvartal eller år och kan mailas direkt till kunderna.
Detta blir ett projekt för framtiden, just nu har jag fullt upp med studier och ev. extrajobb men det känns som att med en bra affärsidé och en kompetent leverantör av programvara, som Specter, så är man igång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar