måndag 22 september 2014

100 000 Sidvisningar och 1000 kr i reklamintäkter


Fotot: Jag på statyn ovanför Handelshögskolan
 och stadsbiblioteket vid odenplan.

Bloggen har för någon dag sedan uppnått 100 000 sidvisningar. Jag började ju skriva mer aktivt i juni 2012 så det har väl inte gått sådär jättefort att uppnå dessa 100 000 sidvisningarna, men jag är glad ändå.

Bloggen började med att vara inriktat på guld, silver och olja. Men har sedan dess utvecklats till att bevaka hela marknaden som helhet. Efter några års uppgång på guld- och silverpriset såväl som på guld- och silverbolag så vände marknaden neråt. Men jag märkte hur den vanliga, eller traditionella marknaden gått bra alla åren, både åren då PM-marknaden gick bra men också de år då PM vänt ner.

Sen 2009 har jag för mig att börsen som helhet har 4-dubblats. Det är inte illa. Men tar man enskilda aktier som Swedbank, som var i kris 2008-2009 så har Swedbank mer än 10-dubblats på dessa fem åren 2009-2014. Då har jag inte inkluderat utdelningar...

Som ett komplement till den här bloggen har jag skapat bloggen Aktieinvesteraren i mars i år. Aktieinvesteraren är en mer öppen redovisning av mina egna transaktioner och strategier och tankar. Så det känns som ett bra komplement. Bloggen aktieinvesteraren har samtidigt nått upp i 10 000 sidvisningar sen i mars i år!

Så 1000 kr ungefär i intäkter på 100 000 sidvisningar, det blir 0,01 kr per sidvisning, eller 1 öre per sidvisning. Det är inget man blir rik på, men mer som en kul grej bara.

Framtida mål med bloggarna är att börja publicera egna analyser. Jag läser just nu en kurs i investeringsanalys, där man flyttar pengar i tiden och räknar mycket på kassaflöden. Så jag tror att jag snart kommer att kunna börja göra Discounted cash flow (DCF) analyser på bolag. P/E-, P/B och P/S-nyckeltal är jag också bekant med, liksom direktavkastning och kan också ta med dessa i analyserna. Men jag ser fram emot att nån gång framöver få läsa KTHs kurs i företagsvärdering.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar