lördag 15 februari 2014

Google startar aktiehandel

Jag såg nu en artikel från tidigare i veckan att Google starta aktiehandel

"Google har tillsammans med riskkapitalfirman Andreessen Horowitz investerat i placeringstjänsten Robinhood, ett företag som sedan januari erbjuder aktiehandel helt utan courtage. Det skriver Dagens Industri.

Bolaget ska istället tjäna pengar på tilläggstjänster, som att belåna sin aktieportfölj eller blanka värdepapper. Än så länge är det dock bara amerikanska aktier som går att handla via bolagets mobilapp, och dessutom är väntetiden lång för att använda tjänsten, skriver DI.

Om tjänsten som i dagsläget bara finns i USA expanderar globalt kan courtaget pressas även på svenska aktier. Nätmäklarna Nordnet och Avanzas lägsta courtage är för närvarande 7 kr per affär.

– Vårt minimicourage på 7 kr är visserligen 7 kr högre än noll. Men om Robinhood lyckas med sin gratismodell är det klart vi får titta på det, säger Avanzas vd Martin Tivéus till tidningen."

Detta skulle kunna sätta prispress på Avanza och Nordnet, men lär ju dröja OM och NÄR google KANSKE skulle öppna aktiehandel i Sverige. Men jag är ju intresserad av köpa GOOGLE-aktier på ev. rekyl ned. Detta öppnar ju upp nya möjligheter för google att tjäna pengar. Om bolaget slår ut traditionella mäklare för aktiehandel och tjänar pengar på tilläggstjänster som belåning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar