torsdag 5 mars 2015

Sålt av massor av innehav

Oniva Såldes igår med en förlust på ca 15%. Anledningen till försäljningen är att bolaget fått med börsens disciplinnämnd att göra på grund av bristfällig informationsrådgivning. Jag får dåliga vibbar, då detta är senaste strulet med bolaget.

Köpt och sålt MTG B med resultatet +/-0. Köpte på nyheten att SHB höjt riktkursen till 329 kr då man ser trigger i en försäljning av innehavet i CTC Media samt att MTG är skuldfritt. Sålde av onödigt fort idag, hade kunnat göra en vinst på 2-3% med bättre timing idag.

Jag sålde mina sista TradeDoubler idag med en förlust på ca 20%, räknar jag med en mindre vinst på att jag ökat och minskat tidigare i TradeDoubler så blir nettoförlusten ca -14%. Skälet att jag sålt av TradeDoubler är att Monterro sålt. Om Monterro inte tror på TradeDoubler och erkänner att det är svårare än de trodde att få ordning på bolaget så tror jag de vet vad de pratar om.

Sålde av mina sista Protector forsikring, de ca 40% som jag haft kvar efter föregående försäljningar runt 44,80 nok och 51,60 nok. Nu sålde jag av resten till kursen 59,75 nok och gjorde en vinst på ca 87% på detta.

Kvar i portföljen har jag nu bara "surdegen" Misen Energy som jag inte lyckats få såld till de kurser jag lagt sälj till. Jag har försökt sälja av Misen i flera dagar nu samtidigt som kursen sjunkit i flera dagar. Varför sälja av? Jag hade tänkt analysera Misen tidigare, men efter smällen i Vardia har jag ändrat strategi för tillfället, genom att sälja av aktier. Jag hade 59% av kapitalet i Vardia, som mer än halverades i måndags. Jag trodde på en flerdubbling på Vardia på 2-5 år. Istället blev det en -55% på en dag.

Skälet till försäljningarna, eller utrensningen av aktier i portföljen, är att jag inte kände att jag trodde speciellt mycket på den portfölj som fanns kvar efter smällen i Vardia, då både TradeDoubler och Oniva skickat ut negativa vibbar ett tag på marknaden. Protector var och är kvaliteten som fanns kvar i Portföljen, men Protector var bara ett mindre innehav jämfört med Vardia och jämfört med vad det har varit före minskningarna i bolaget. Då Protector dessutom stigit och nått nytt ATH igen idag så tyckte jag att jag fick ett bra pris för mina sista aktier i Protector.

Börsen är dessutom relativt högt värderad historiskt, och med en uppgång på ca 15% på de första 6 veckorna av 2015 så känns det inte som det bästa läget just nu att sätta ihop en ny portfölj av aktier i bolag jag tror på. Jag ställer mig lite utanför ett tag framöver och följer utvecklingen, kanske börjar jag ta positioner igen ganska snart, kanske väntar jag.

Jag har i alla fall ett litet projekt på gång på börsen just nu, som jag eventuellt berättar mer om framöver. Så jag har inte tänkt lägga mina pengar i madrassen eller sätta in dem på banken eller köpa obligationer eller räntefonder, utan jag har slängt in mina pengar i mitt lilla projekt medan jag avvaktar med att sätta ihop en ny aktieportfölj.

2 kommentarer:

  1. Det är rätt uppenbart att Tradedoublers tid är förbi. Visst dom var en föregångare för annonsering och "spioneri" på konsumenter, men nu finns det ju så många konkurrenter att det är larvigt (t.ex......google?). Sen börjar fler och fler erfarna internetanvändare att skydda sina surfvanor genom att blockera deras och andras annonser och spårningsverktyg (inte bara cookies). Tradedoubler har en viss likhet med Eniro i historik, men även i framtidsutsikter....jag talar inte om några nyckeltal eller ekonomi utan att jag inte ser vem som ska betala för deras annonser och statistik./med vänlig hälsning den anonyme läsaren

    SvaraRadera
  2. Varför säljer du kvalitetsbolaget Protector billigt och köper skräp istället?

    SvaraRadera