onsdag 24 juli 2013

Bloggs kommentar om SIAF

Spartacusinvest har kortfattat i ett blogginlägg om Yara och Kina kommenterat SIAF.

"Se till exempel Sino Agro Food ett bolag jag efter en förfrågan tittade lite snabbt på men snabbt tackade nej tack till. Svårtolkad balansräkning och ett icke existerande kassaflöde gjorde inte saken svår."

"Yara är heller inte en "walk in the park". Inget inom jordbruk är det. Som jag påtalat förut så är framtiden alltid osäker. Det finns en mängd faktorer som är svåra att förutspå. Jag väljer dock alla dagar i veckan hellre ett bolag som uppvisar ett positivt kassaflöde, ger relativt goda utdelningar och har en stark balansräkning med kassa och reala tillgångar än ett bolag som betalar sina räkningar genom att trycka upp nya aktier, tillgångarna består av landrättigheter och redovisade vinster består av fordringar."

Det är sant Sino Agro Food betalat räkningar genom att trycka upp aktier, den största delen av bolagets tillgångar är landsrättigheterna och kassaflödet är inget att tala om hitills.

Men det är ett företag inom uppbyggnad, som återinvesterar allt och satsar på växa snabbt. "Bära eller brista" är väl konceptet. Det kommer nog förmodligen bära men är ju givetvis högrisk innan bolaget blivit starkt kassaflödespositivt. Men har prognostiserats att SIAF kommer bli just "starkt kassaflödespositivt" till nästa år. När det inträffat kommer värderingen att bli en annan. Den försiktige avvaktar. Men man måste chansa ibland för att kunna vinna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar