fredag 1 februari 2013

Börsen ska sjunka med -60% enligt Harry Dent

Den ekonomiske prognosmakaren Harry Dent har nyligen gjort ännu en ödesdiger förutsägelse och investerarkollektivet bör hoppas på att han har fel. Harry Dent, en bästsäljande författare som också ger ut en rad finansiella nyhetsbrev säger att han ser en krasch på den amerikanska aktiemarknaden som kommer att börja under det tredje kvartalet i år och sedan fortsätta i ett och ett halvt år.

Dent hävdar att fastigheter och aktier vid slutet av 2014 kommer att ha sjunkit med mer än 60 procent, vilket skulle föra Dow Jones indexet till en nivå som understiger 6.000, att jämföra med de 13860.58 som detta index stängde på den 31 januari. Enligt Dent kommer detta att innebära att USA då kommer att vara nästintill bankrutt.
Det är bland annat demografiska förändringar på den amerikanska kontinenten och USAs skuldkris som anses vara de främsta drivkrafterna för en kommande krasch. Dent anser vidare att om det inte varit för FEDs interventioner och ekonomiska stimulans så skulle aktiemarknaden redan ha kollapsat för länge sedan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar