lördag 18 september 2021

Tecken på fortsatt oljeprisuppgång

Har sett några artiklar nu där man tror på fortsatt uppgång. 

Först en artikel på di.se där Paretos Johan Spetz ser att oljepriset står inför sin sista tydliga uppgångscykel och rekommenderar köpa nu och behålla 2-3 år. Han förespråkar varmast IPC med argumenten att nettoskulden snart är nettokassa och att ett EV/FCL på 1,2 för 2023 (2,3 för 2022). Vilket inte kan sägas emot som attraktivt. Därefter LUNE.

Också i privata affärers utskick en kort artikel av Ingemar Carlsson där han ser fortsatt uppgång, vilket föregås av ett mönster av stegring i omgångar där varje fas avslutas med en tillfällig nedgång sen acceleration uppåt i nästa fas till successivt högre nivåer. 

Detta förefaller rimligt speciellt om OPECs prognoser om ökad efterfrågan som höjts i alla fall två gånger på rad kommer hålla i sig.


Frontera/CGX energy håller för närvarande på med sin borrning i Guyana där det är två zoner man testar efter olja och runt omkring har Exxon och APA (f.d. Apache) gjort massa fina träffar. Borrningen ska vara klar någon gång under första delen av december. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar