onsdag 25 maj 2016

5 Saker att lära av investerare som Warren Buffett



Väldigt rika personer har mycket gemensamt när det kommer till det finansiella beteendet, enligt en undersökning av U.S Trust.


I måndags släpptes rapporten U.S Trust Insights on Wealth and Worth där 700 personer med en förmögenhet på över tre miljoner dollar medverkat.
I minst hälften av fallen har de rika fått sin förmögenhet genom lönen och närmare en tredjedel via investeringar. Undersökningen visar också på fem saker som de flesta av de rika personerna har gjort med sina pengar, något som finansiella rådgivare anser att andra investerare också bör göra, skriver Marketwatch.
1. Vänta med tillfredsställelsen. Fler än åtta av tio deltagare i undersökningen investerar pengarna långsiktigt snarare än att bekosta nuvarande begär och behov. Den som exempelvis sparar 100 dollar per månad i 20 år har då sparat ihop runt 40 000 dollar, sett till en årlig avkastning på 5 procent, skriver Marketwatch.
2. Använd krediter strategiskt. Ungefär två av tre personer i undersökningen anser att krediter är ett bra sätt att bygga en förmögenhet och fyra av fem uppger att de vet när och hur de ska användas till sin fördel. Eftersom kostnaden för krediter kan vara hög är det dock förenat med stor risk. Ett sätt att dra nytta av krediter kan vara att betala konsumtion via kreditkort där hela summan betalas i slutet av månaden. Den som har bostadslån och/eller studielån kan också, om möjligt, amortera så lite som möjligt för att i stället placera pengarna i diverse värdepapper, skriver Marketwatch.
3. Investera långsiktigt enligt köp/behåll-strategin. Cirka 85 procent av undersökningens deltagare uppger att den största tillväxten kommit genom denna strategi med långsiktiga innehav i framförallt traditionella börsbolag och obligationer. En känd förespråkare för den här typen av investeringar är Warren Buffett. Tidigare i år sade den kände investeraren till CNBC att man bör äga bra bolag under en lång tid och köpa med jämna mellanrum.
4. Gör skattemedvetna investeringsbeslut. Över hälften av de tillfrågade anser att investeringar som väger in skattefaktorer är bättre än att enbart försöka jaga högavkastare. I slutänden är det ändå nettovinsten som räknas.
5. Investera i materiella tillgångar. Över hälften av deltagarna i undersökningen uppger att de har tillgångar i bostäder eller jordbruksmark. En av fem har investerat i konst. Precis som när det gäller aktier bör investerare ha en diversifierad portfölj med materiella tillgångar, skriver Marketwatch.

Artikeln i AFV 25 maj








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar