tisdag 7 april 2015

Nytt innehav som är som ett superklipp på substansvärde

Jag har idag plockat in ett bolag som jag känt till under flera års tid. I nyligen publiserad intervju med VD för bolaget så berättade han att bolaget inklusive pengar på banken är värt ca 3 gånger så mycket som vad bolagets aktie handlas för.

Bolaget har inga skulder och bolaget har pengar på banken som motsvarar bolagets aktiekurs + 60%. VD värderade då bolagets tillgångar till ca 1,5 gånger aktiekursen.

En av de tillgångar som bolaget har genererar intäkter i form av royalty varje månad eller år vilket medför att bolaget har positivt kassaflöde. Dock tror jag att jag läste att andelen royalty minskar med tiden.

Jag återkommer med mer info längre fram när jag har mer tid med mer utförlig information om bolaget. Bolaget är i och med notering på kanada börsen och med ett lågt börsvärde ett mer riskfyllt case. Men risken minskar förutom med ovan nämnda fördelar, även med att bolaget på grund av dess låga värdering har börjat göra återköp av aktier vilket medför att alla aktieägares aktier bör öka i värde bara på grund av det.

1 kommentar:

  1. Nyfiken på dina skäl till att hålla bolaget hemligt, kommentar?

    Det låter som om du pratar om POE.

    SvaraRadera