måndag 12 november 2012

Scoris blogginlägg om AUN presentation genom Gecko igår

Aurcana


Aurcana och dess ledning med Lenic Rodriguez i spetsen var i Stockholm igår och presenterade bolaget. Det var Gecko Research som anordnat mötet och här kommer några korta saker som är av extra intresse för oss som redan är insatta i bolaget;

- Shafter producerar med takten 600-700 tpd just nu. Anledningen till att de inte kommer upp högre än är pga att de behöver en filterpress. Denna är beställd och väntas i december och Aurcana räknar med att ha den i drift i slutet av året. De räknar med att nå 1500 tpd i början av nästa år.

- De förväntar sig att kunna deklarera kommersiell produktion vid Shafter om ca 4 veckor. Reglerna för när man får deklarera kommersiell produktion har lättats upp. Man behöver tydligen inte längre vara uppe på 60% av den tänkta produktionsnivån för att kunna deklarera kommersiell produktion.

- Aurcana tror att det kan finnas en stor fyndighet under den nu kända mineraliseringen vid Shafter. De ska borra diagonala hål för att försöka hitta de sk. "feeders" som leder till mineraliseringen.

- En av utmaningarna vid Shafter har varit att hitta kompetent gruvpersonal. Detta anser de sig ha löst nu genom att skicka personal från Shafter ned till La Negra i Mexiko där de får jobba ett tag och lära sig. Sedan får de åka tillbaka till Shafter och fortsätta jobba där.

- 1500 tpd vid Shafter motsvarar 3.8 Moz Ag, på sikt ska de upp till 2500 tpd vilket kommer att motsvara 6.3 Moz Ag.

- Det återstår i stort sett ingen CAPEX vid gruvorna. De nämnde siffran 2 MUSD i återstående CAPEX.

- Notering på TSX kan bli aktuellt under nästa år.

- La Negra's halter ökade ju i senaste resursuppdateringen. Aurcana räknar med att halterna i produktionen kommer att öka med ca 10% per år framöver tills de är uppe i nya head grade. Head grade går från 80 g/t Ag till 100 g/t Ag.

- Om jag förstod det rätt så skulle La Negra göra 2500 tpd i Q1 nästa år för att i Q1 2014 göra 3000 tpd. Kvarnen har redan kapaciteten. Det handlar om att kunna mata den med 3000 tpd.

- De nämnde möjligt förvärv av annat silverbolag. De verkar ligga i långt gångna förhandlingar om detta och det ska bli intressant att se vad de har tänkt sig om det blir en affär.

- De aggressiva planerna om att nå 8-10 Moz Ag ino 15-18 månader ligg fast.
 
 
 
Jag fastnar för potentialen i uttalandet "- Aurcana tror att det kan finnas en stor fyndighet under den nu kända mineraliseringen vid Shafter. De ska borra diagonala hål för att försöka hitta de sk. "feeders" som leder till mineraliseringen." Jämför med novemberpresentationen, slide om mineraliseringen och geologin runt Shafter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar