tisdag 16 oktober 2012

Sino agro food siktar på notering Q1 2013 enligt di.se


Första Kinabolaget till Sverige

Uppdaterad 2012-10-16 08:35. Publicerad 2012-10-16 08:06
Foto: Pontus Lundahl/Scanpix
Den ekologiska livsmedelsproducenten Sino Agro Food kan bli det första kinesiska bolaget som listas på en svensk handelsplats. Bolaget ansöker om en plats på Stockholmsbörsens First North.
Sino Agro Food bedriver bland annat ekologisk fiskodling, uppfödning av biffkor och grönsaksodling på flera platser i Kina. Bolaget går med vinst och handlas sedan flera år på en småbolagslista i New York.
Sino Agro Food kan bli det allra första kinesiska aktien på den svenska aktiemarknaden. Enligt vad Di erfar siktar bolaget på att vara listat på First North under det första kvartalet nästa år.

"Vi vill ta det här steget för att skapa bättre likviditet i aktien och därmed värde för våra aktieägare. En listning på Firth North ger oss bättre en exponering mot europeiska investerare. Den svaga utvecklingen för kinesiska bolag noterade på amerikanska handelsplatser gör att vi ser det här är ett bra steg för våra aktieägare”, säger Solomon Lee, vd för Sino Agro Food i ett pressmeddelande på måndagskvällen.  

En viktig förklaring till att bolaget väljer den svenska aktiemarknaden är sannolikt att Sino Agro har många ägare i Sverige efter att aktienätverket Jordanfonden, med ordförande Nisse Sandberg i spetsen, i flera års tid haussat det kinesiska jordbruksbolaget.
Jordanfonden låg också bakom guldbolaget Semafos listning på Stockholmsbörsen i fjol.
Trots att Sino Agroo Foods vinst växer kraftigt har aktien inte stigit det senaste året och bolagets värderas  till knappt 350 miljoner kronor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar