fredag 6 september 2013

DI om Tethys Oil

Dagens Industri gick under måndagen ut med en köprekommendation för oljebolaget Tethys Oil, som är delägare i en stor licens i Oman. Aktien steg med närmre 5 procent till kursen 68,75 kronor.



DI motiverar sin rekommendation med att endast 10 procent av ytan inom oljebolaget Tethys Oils licens i Oman idag är prospekterad, vilket kan ge en rejäl produktionstillväxt om området visar sig vara oljerikt. De anser att värderingen av aktien samtidigt framstår som låg, trots en kursuppgång på drygt 20 procent under året och ser en uppsida till en kurs på 100 kronor på ett års sikt.

Vidare skriver de att nästa reservrapport samt nya borrningar kan öka bolagets bevisade och sannolika reserver i Oman från nuvarande 14 miljoner fat oljeekvivalenter till uppemot 20 miljoner fat. Bara värdet på reserverna skulle då, enligt tidningens beräkningar, motsvara 60-65 kronor per aktie.

Baserat på p/e-tal värderas Tethys inte heller som ett tillväxtbolag. När Dagens Industri konservativt räknar med att Tethys producerar 5.500 fat per dag i snitt nästa år och att oljepriset faller mot 100 dollar per fat hamnar p/e-talet på 6. Till detta får man addera den stora tillväxtpotentialen som finns i Oman, samt ytterligare intressanta licenser i Litauen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar