måndag 4 juli 2022

Kraschen i kryptovaluta

familjen Taihuttu sålde för fem år sendan alla sina ägodelar, inklusive huset, och köpte bitcoin för hela slanten. Didi Taihuttu ser nu det branta raset i kryptovalutan som ett perfekt köptillfälle och säger "När hela världen är skräckslagen och tror att bitcoin kommer krascha köper jag bara mer”" - Länk till artikeln på di.se

Didi Taihuttu ser nu det branta raset i kryptovalutan som ett perfekt köptillfälle.

Priset på en bitcoin
är just nu ca 19 300 USD. Lite tidigare var bitcoin nere under 18 300 USD. Kryptovaluta- och blockchan relaterade aktier är utbombade.

Aktier som Digihost/Bitfarms som främst minar bitcoin, Coinshare som utfärdar bl.a. Bitcoin certifikat (ETP), kryptovaluta börser/växlare som Coinbase/Arcane crypto/Safello/Goobit mfl är i olika grad utbombade.

Frågan är nu om det är köpläge eller kommer att bli ett ultimat köpläge eller om konceptet kryptovaluta som decentraliserad finans (DeFI) skild från riksbanker inte funkar i praktiken och därmed är värdelöst. 

En till utbombad men mer diversifierad aktie som ändå till viss del är exponerad mot kryptovaluta är aktie nätmäklaren Robin Hood som i grund och botten erbjuder avgiftsfri aktiehandel men tjänar på spreadar och som börjat även erbjuda handel i kryptovaluta.   

Tiden får utvisa om familjen Taihuttu och övriga som nu tillämpar Warren Buffets råd "buy when there is blood on the street" på kryptovaluta kraschen kommer bli riktigt rika eller utblottade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar